KAŽNJIVO PONAŠANJE SUDIONIKA U PROMETU UTEMELJENO NA PRETHODNOM ISKUSTVU KAŽNJAVANJA (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2023)
Rad se bavi ponašanjima koja najčešće dovode do počinjenja teških prometnih nesreća. Navedena ponašanja kategoriziraju se kao prekršaji. Uz analizu navedenih prekršaja u posljednjih deset godina u istraživačkom dijelu rada analiziraju se podaci prikupljeni provedenim istraživanjem  javnog mijenja (2072 ispitanika) o stanju sigurnosti u prometu, ponašanju i navikama samih sudionika. Cilj navedene analize i istraživanja bio je utvrditi da li postoji razlika u kažnjivom ponašanju sudionika u prometu s obzirom na prethodno iskustvo u kažnjavanju te temeljem dobivenih rezultata odrediti mjere kojima bi se jačala sigurnost cestovnog prometa i smanjio broj prometnih nesreća ( kaznenih djela i prekršaja).