SMART MARRIAGE CONTRACTS: THE FUTURE OF BLOCKCHAIN IN MATRIMONIAL PROPERTY LAW? (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2023)
Cilj ovog rada je poslužiti kao uvodni traktat na temu pametnih bračnih ugovora (SMC) kao manifestacije blockchaina u bračno-imovinskom ugovornom pravu. Uvodno opisuje nastanak i funkcioniranje SMC-a s tehničkog stajališta, uz ocjenu njegove pravne prirode. Fokusira se na mogućnosti i sredstva osnivanja SMC-a prema njemačkom, austrijskom i slovačkom zakonu. Ispituju se pitanja vezana uz sadržaj bračnog ugovora kojim se osniva SMC i provjerava dopuštenost odredbe vezane za SMC u bračnom ugovoru koja se naziva klauzula o registraciji. Konačno, istražuje se pitanje unosi li pojava SMC-a u bračnom ugovoru ikakve posebnosti u pitanja međunarodnog privatnog prava iz perspektive EU Uredbe o imovinskopravnim režimima međunarodnih parova.