Dostava u zemljišnoknjižnom postupku (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2022)
U radu se daje prikaz odredbi Zakona o zemljišnim knjigama koje uređuju dostavu pismena u navedenom postupku. Ukazuje se  na  posebnost  zemljišnoknjižnog postupka  jer se  provedba upisa obavlja prije pravomoćnosti rješenja o upisu pa i prije njegove dostave strankama.  Pažnja je posvećena kako dostavi odluka ( rješenje ) u zemljišnoknjižnom postupku, tako i dostavi poziva i ostalih pismena  te  na  ukazivanju na  manjkavosti ZZK-a  u tom dijelu., Ukazano je na novine koje donosi elektronička dostava te posebno  na pravne posljedice   uredne/neuredne dostave. Posebna pažnja posvećena je dostavi izvan Republike Hrvatske i to s naglaskom na dostavu u zemlje članice Europske unije, ali i dostavu ostalim zemljama, posebno  susjednim zemljama. S obzirom na aktualnost „brexita” ukazano je i na koji način će se vršiti dostava u Ujedinjeno kraljevstvo.