TROŠKOVI PARNIČNOG POSTUPKA U SLUČAJU DJELOMIČNOG USPJEHA U SPORU (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2022)
U članku se analiziraju pojedina rješenja Novele Zakona o parničnom postuplu iz 2019. godine o naknadi troškova prema načelu odgovornosti za uspjeh te odgovornosti za krivnju odnosno slučaj. Analiziraju se novine u odnosu na djelomični uspjeh stranaka u parnici. Pritom se posebno problematizira i uspoređuje prije važeće zakonodavno uređenja instituta i stajališta zauzeta u dosadašnjoj sudskoj praksi i doktrini, sa novim normativnim uređenjem koje donosi Novela 2019.