POSLOVNI UDJEL(I) I BRAČNA STEČEVINA KROZ PRAKSU TRGOVAČKIH SUDOVA (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2022)
Autorica se u svom svakodnevnom radu susreće s parničnim i izvanparničnim predmetima u kojima je predmet spora bračna stečevina na poslovnom udjelu društva s ograničenom odgovornošću. Kroz ovaj rad autorica će obraditi u prvom dijelu pojmove i institute bračne stečevine i poslovnog udjela, u drugom dijelu pravna sredstva, tužbe i prijedloge za određivanje privremene mjere radi utvrđenja bračne stečevine na poslovnom udjelu, te sve povezati sa sudskom praksom. Kroz rad će se pokušati odgovoriti na pitanje učinaka prethodnog jednostranog raspolaganja pravima čiji je upisani imatelj poslovnog udjela (samo) jedan bračni drug. S tim u vezi analizirati će se sukob pravila obiteljskog i trgovačkog prava, a osobiti naglasak je na sudskim odlukama trgovačkih sudova u Republici Hrvatskoj, kao i Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Zaključno, autorica daje svoje viđenje imovinske zajednice koju bračni drugovi uspostavljaju kao ovlaštenici na poslovnom udjelu trgovačkog društva.