JAVNOST GLAVNE RASPRAVE (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2023)
Sudske su rasprave javne i presude se izriču javno. U tom smislu i glavna rasprava je javna jer sud odlučuje o tužbenom zahtjevu, u pravilu, na temelju usmene, neposredne i javne rasprave. Autor u radu u prvom redu objašnjava sadržaj pojmova: načelo javnosti, opća i stranačka javnost, javnost glavne rasprave, ograničenje i isključenje javnosti, povrede načela javnosti. Potom prikazuje ostvarenje javnosti glavne rasprave u svezi s pandemijom korona virusom.