NEKE DVOJBE U PRAKTIČNOJ PRIMJENI PRAVILA O SLOBODI PRUŽANJA USLUGA OSIGURANJA NA JEDINSTVENOM UNUTARNJEM TRŽIŠTU EUROPSKE UNIJE (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2023)
U članku se analiziraju pojedina dvojbena pravna pitanja koja se javljaju u praksi prekograničnog poslovanja društava za osiguranje na jedinstvenom unutarnjem tržištu Europske unije s aspekta važećeg pravnog uređenja u Republici Hrvatskoj. Analiza se poglavito odnosi na pitanja koja se javljaju u praktičnoj primjeni pravila o slobodi pružanja usluga osiguranja predviđenih propisima Europske unije koja se u hrvatski pravni sustav prenose Zakonom o osiguranju. Cilj rada je ukazati na izazove koje za industriju osiguranja u Republici Hrvatskoj donosi liberalizacija tržišta osiguranja zajamčena pravnom stečevinom Europske unije te pružiti određene preporuke koje bi hrvatskim osigurateljima i ostalim pružateljima usluga osiguranja mogle biti korisne kod donošenja poslovne odluke o mogućem prekograničnom obavljanju poslova osiguranja.